Scientific models

dsc01055

Afbeelding 1 van 4

Scientific models oud Amirikaans modelbouw merk.
Foto-2 Constitution in 1794 riep het Congres van de Verenigde Staten, door toestemming te geven om zes oorlogsschepen te bouwen, de Amerikaanse oorlogsmarine in het leven.
De U.S.S. Constitution werd in 1797 op de werf van Edmond Hartt in Boston gebouwd.
Zijn eerste dienst bestond uit het patrouilleren langs de zuidoostkust van de Verenigde Staten tijdens de niet verklaarde oorlog met Frankrijk (1798-1800).
Tegenwoordig bevindt het schip zich in het Zeevaartmuseum en ligt het verankerd op de scheepswerven van de Amerikaanse marine in Boston.
Foto-3 De Flying Cloud was een van de hoogtepunten uit de maritieme geschiedenis. De Flying Cloud is een van de grootste meermast-klippers, een van de beroemdste theeklippers, het is een van de snelste (zo niet de snelste) klippers die ooit gebouwd is.
Het schip werd in 1851 door de werf afgeleverd en verkocht aan Grinnell, Minturn & Company uit New York. Op de eerste reis, startend op 2 juni 1851, brak de klipper alle records, met een reis van New York naar San Francisco in 89 dagen en 21 uur. En dat voor een tijd dat die tocht voor normale schepen 150 dagen was, voor klippers 120 dagen. Slechts een enkele klipper had de route eerder in minder dan 100 dagen afgelegd. Schipper was Josiah P. Creesy, zijn navigator was zijn vrouw, Eleanor Creesy, die zich gespecialiseerd had in de kennis van wind en stromingen.
Foto-4 Eagle werd gebouwd in 1936 in Hamburg. Oorspronkelijk was het een trainingsschip voor de Duitse Marine. Vandaag, dient de adelaar als opleidingsschip voor de coast guard in de Verenigde Staten. Ze kan Typ maximaal 175 cadets en personeel accommodatie.